Ποτέ μη λες ποτέ

14/04/2013 by beautyworkshop.gr

Ένα από τα πράγματα που μου συμβαίνουν με τα χρόνια και μάλλον το απολαμβάνω, είναι πως μαζί με μένα, μεγαλώνει και η διαλλακτικότητά μου. Με πιάνω να είμαι είμαι πιο συζητήσιμη σε ένα σωρό θέματα, πάνω στα οποία μπορεί να διερρήγνυα τα ιμάτιά μου λίγα χρόνια νωρίτερα. Πλέον, συνειδητά επιδιώκω να βλέπω την άλλη πλευρά των ίδιων πραγμάτων. “Κάθε καταστροφή είναι μια αρνητική δημιουργία”, γράφει ο Καντ, διερευνώντας τι σημαίνει “αρνητικό”, όχι μόνο στη φιλοσοφία, αλλά, με έναν τρόπο και στην καθημερινή ζωή.

"Η έννοια του αρνητικού μεγέθους στη φιλοσοφία" Immanuel Kant (εκδόσεις Printa) © beautyworkshop.gr

“Η έννοια του αρνητικού μεγέθους στη φιλοσοφία” Immanuel Kant (εκδόσεις Printa) © beautyworkshop.gr

“Η δυσαρέστηση δεν είναι απλώς και μόνο μια έλλειψη, αλλά ένα θετικό συναίσθημα”, γράφει σε ένα άλλο σημείο, εξηγώντας: “Όταν κανείς έχει τη γεύση του καθαρού νερού παίρνοντας ένα φάρμακο, πιθανά αισθάνεται μια ευαρέστηση ενόψει της αναμενόμενης αποκατάστασης της υγείας του. Στη λειτουργία της γεύσης, αντίθετα, δεν νοιώθει καμία ευαρέστηση. Αυτή η έλλειψη όμως, δεν ισοδυναμεί με δυσαρέστηση”.

Μπερδεμένο λιγάκι, δεν είναι; Κι όμως, στο βάθος του είναι αρκετά απλό: κάθε έννοια και μέγεθος της ανθρώπινης υπόστασης μπορεί να είναι εξίσου αρνητικό και θετικό. Υπό αυτό το πρίσμα, και οι θετικές έννοιες ενέχουν εξ ορισμού αρνητική φόρτιση. Αντιγράφω από το Μικρό Λεξικό του Κυνισμού του Σωκράτη Νικολάου μια γλαφυρότατη φράση του Karl Kraus (αμφιλεγόμενος αυστριακός λογοτέχνης, ο κορυφαίος σατιρικός συγγραφέας της γερμανικής γλώσσας, σύμφωνα με τον Elias Kanetti, κάτι σαν τον Γεώργιο Σουρή στα γερμανικά): “Ανθρωπισμός είναι η πλύστρα της κοινωνίας, που ξεπλένει με δάκρυα τα βρώμικα άπλυτα”.

"Μικρό λεξικό κυνισμού, ένα αλφαβητάρι με αδυσώπητες αλήθειες" Σωκράτης Δ. Νικολάου (εκδόσεις Γνώση) © beautyworkshop.gr

“Μικρό λεξικό κυνισμού, ένα αλφαβητάρι με αδυσώπητες αλήθειες” Σωκράτης Δ. Νικολάου (εκδόσεις Γνώση) © beautyworkshop.gr

Σε πολύ αδρές γραμμές, αυτή ήταν και η προσωπική μου άποψη για τη φιλανθρωπία τα προηγούμενα χρόνια. Ένα ποστ δεν προσφέρεται για την ενδελεχή της ανάλυση, ωστόσο, ακόμα κι αν διαφωνείτε, οφείλετε να παραδεχτείτε πως, ειδικά τα χρόνια της “φούσκας”, η φιλανθρωπία μύριζε υπερβολικά πολύ ακριβά γαλλικά αρώματα για να είναι απολύτως ανιδιοτελής. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, ή καλύτερα χάρις σε αυτήν, η φιλανθρωπία έχει πάρει και αυτή τις κανονικές της διαστάσεις, που εμπεριέχουν, μεταξύ άλλων, και προσωπική εμπλοκή: δεν μπορείς να είσαι φιλάνθρωπος εξ αποστάσεως, πως να το κάνουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, με πολύ μεγάλη χαρά, πήγα -μαζί με πολύ κόσμο-, στην παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρικές Εντός” που επιμελήθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος μαγειρεύει εθελόντικά, εδώ και 3 χρόνια, με τους έγκλειστους των ανδρικών και γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, τις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα. Οι 100 συνταγές του βιβλίου, όπως και οι ιστορίες τους, ανήκουν στους κρατούμενους και τα κέρδη από τις πωλήσεις της έκδοσης θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ, για την ενίσχυση όσων ανθρώπων βγαίνουν από τη φυλακή χωρίς πόρους.

Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μαγειρικές Εντός" © beautyworkshop.gr

Από την παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρικές Εντός” © beautyworkshop.gr

"Μαγειρικές Εντός" © beautyworkshop.gr

“Μαγειρικές Εντός” © beautyworkshop.gr

Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μαγειρικές Εντός" © beautyworkshop.gr

Από την παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρικές Εντός” © beautyworkshop.gr

“Το ΚΕΘΕΑ κάνει την πιο καθαρή δουλειά, χωρίς λίστες αναμονής, χωρίς ουσίες”, μου λέει σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, πρόεδρος του Ελληνικού Κόσμου, στον οποίο φιλοξενήθηκε η εκδήλωση. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου για έξι χρόνια ο ίδιος, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εκεί. “Το ΚΕΘΕΑ δουλεύει σιωπηλά και αποτελεσματικά, μακάρι να μπορούσε να ενισχυθεί ουσιαστικότερα. Αυτό που σίγουρα μπορώ να επιβεβαιώσω είναι πως κάθε στήριξη στον συγκεκριμένο φορέα έχει αντίκρυσμα”, μου λέει, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.

Δημήτρης Εφραίμογλου © beautyworkshop.gr

Δημήτρης Εφραίμογλου © beautyworkshop.gr

Από την παρουσίαση του βιβλίου "Μαγειρικές Εντός" © beautyworkshop.gr

Από την παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρικές Εντός” © beautyworkshop.gr

Στο τέλος της, μοιράστηκαν χειροποίητα σοκολατάκια και υπέροχη μαρμελάδα μήλο που έφτιαξαν οι κρατούμενοι. Η μαρμελάδα μήλο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, επειδή μοσχομύριζε και η μυρωδιά της έδενε ιδανικά με το άρωμα που φορούσα εκείνη την ημέρα…

Be Delicious, DKNY
Πριν γράψω οτιδήποτε για το άρωμα, πρέπει να κάνω μια μικρή παρένθεση: από την παιδική μου ηλικία, το άρωμα του πράσινου μήλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου μυρωδιές ασφαλείας -comfort zone smell, που λένε και οι ψυχολόγοι. Ίσως επειδή αυτό ήταν το άρωμα που είχε το σαμπουάν που μας έλουζε η θεία μου όταν είμασταν πιτσιρίκια στις διακοπές. Ίσως, πάλι, επειδή ήταν το άρωμα του μαλακτικού που προτιμούσε η μαμά μου για τα ρούχα μας… Γεγονός, πάντως, είναι πως το άρωμα του πράσινου μήλου είναι, για μένα, συνώνυμο της αισιοδοξίας, είναι αυτό που με ταξιδεύει σε ασφαλή μέρη, εκεί που ξέρω πως όλα θα πάνε καλά. Γνωρίζοντας πως η βραδιά θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη, αναζήτησα ένα άρωμα που ήξερα πως δεν θα με φορτίσει και θα με ηρεμεί κάθε φορά που θα φέρνω τον καρπό κοντά στη μύτη μου. Το Be Delicious είναι για μένα ένα από αυτά τα αρώματα.

Ας πάμε, τώρα, στην ενδιαφέρουσα ιστορία του. To Be Delicious είναι το πρώτο, ίσως, άρωμα που πριν από την ίδια του τη μυρωδιά, διαφήμισε την αύρα του: πλασαρίστηκε -πολύ έξυπνα, είναι η αλήθεια- ως το άρωμα της πιο πολυσυλλεκτικής πόλης του κόσμου, της Νέας Υόρκης. Μεγάλο Μήλο τη λένε οι φίλοι της, ένα μήλο είναι και το μπουκάλι του Be Delicious, το οποίο είναι ευδιάκριτο και στις πρώτες νότες του αρώματος.

Δημιουργήθηκε το 2004 από τον Maurice Roucel, έναν αρωματοποιό για τον οποίο θα ξαναδιαβάσετε σε αυτό το blog (δικά του είναι το ανδρικό Hypnôse της Lancôme, το υπέροχο L’ Instant de Guerlain, το 24, Faubourg του Οίκου Hermes, το Envy της Gucci αλλά και 3-4 αρώματα αγαπημένων μου niche οίκων, όπως οι Serge Lutens (Iris Silver Mist), Le Labo (Jasmin 17), Frédéric Malle (Dans Tes Bras & Musc Ravageur), Amouage (Reflection) και Bond No9 (Broadway Nite).

be_delicious_dkny2

© beautyworkshop.gr

be_delicious_dkny3

© beautyworkshop.gr

Ρίχνοντας μια ματιά στις δημιουργίες του, καταλαβαίνει κανείς πως ο Roucel αγαπά τα ξύλα (στα περισσότερα δικά του αρώματα, ξεχωρίζουν οι ξυλώδεις νότες και οι οσφρητικές συμφωνίες με βάση ένα ή περισσότερα ξύλα). Παρόλα αυτά, στην περίπτωση του Be Delicious έκανε την υπέρβασή του, και δημιούργησε ένα καθαρόαιμο πράσινο, φρουτένιο άρωμα, που ξυλώδες δεν το λες.

Όμως, παρά τους περιορισμούς που προφανώς είχε όταν σχεδίαζε αυτό το άρωμα, κατάφερε να δώσει το προσωπικό του twist: μπερδεμένο ανάμεσα στις πράσινες νότες της αρχής, βρίσκεται ένα ίχνος από μανόλια, η οποία, στη δική μου μύτη τουλάχιστον, είναι από τις πιο δυνατές νότες στο άρωμα. Αυτή η νότα δίνει μια ύπουλη “ξύλινη” αίσθηση, που δεν του στερεί από το New York style, το οποίο προφανώς αναζητούσε ο Οίκος.

Όταν πρωτολανσαρίστηκε το 2004, θυμάμαι πως κάθε δεύτερη γωνία, κάπου το μύριζες. Και ενώ όλοι υπέθεταν πως, μόδα είναι και θα περάσει… Αμ δε! Το original μηλαράκι της Donna Karan είναι αισίως το πιο ευπώλητο άρωμα της μάρκας, έχει κάνει 35 εκδόσεις (ναι, τριανταπέντε, δεν διαβάζετε λάθος!), ως Red Delicious, Sweet Delicious, Delicious Candy Apples, Delicious σκέτο, και όλες έχουν σπάσει τα ταμεία.

Η αλήθεια είναι πως έχει κάτι τραβηχτικό αυτό το μηλαράκι… Εξαιρετικό δείγμα υψηλής αρωματοποιίας δεν το λες, όμως είναι ένα όμορφα φτιαγμένο καλοκαιρινό άρωμα, που δεν σε χαλάει να το μυρίζεις χειμώνα (δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, όμως υπάρχουν αρώματα που σχεδόν με ενοχλούν τους χειμωνιάτικους μήνες, ειδικά τις μέρες που κάνει κρύο). Αυτό δεν ισχύει με το Be Delicious, ίσως επειδή το χαρούμενο green άνοιγμά του στρογγυλεύεται από τη μανόλια και δίνει γρήγορα τη θέση του σε πολύ όμορφα λευκά λουλούδια, που κατά κανόνα ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες. Classic, πλέον, και αν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας το συστήνω θερμά.

DKNY Golden Delicious
Ένα από τα στοιχεία που προσδιορίζουν την επιτυχία είναι και η διάρκεια, συνεπώς, και μετά από τόσα χρόνια σταθερά υψηλών πωλήσεων, δεν θα μπορούσα να μην υποκλιθώ στο Be Delicious, όμως, την αμαρτία μου θα την πω: αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο ένα από τα δεκάδες μηλαράκια της Donna Karan, αυτό θα ήταν το Golden Delicious, το οποίο λανσαρίστηκε μόλις πέρυσι στην Ελληνική αγορά.

Το Golden Delicious χτίστηκε πάνω σε αυτήν την ποικιλία μήλων με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα -και στα ελληνικά γκόλντεν τα λέμε, αν δεν κάνω λάθος. Τα μήλα αυτά έχουν πολύ πιο γλυκιά γεύση από τα κλασικά μήλα, είναι λιγότερο ζουμερά μεν, αλλά μοσχομυρίζουν και κάνουν φανταστική μηλόπιτα. Κάπως έτσι είναι και το Golden Delicious σε σχέση με το Be Delicious: είναι λιγότερο φρέσκο (λογικό, εφόσον του λείπουν παντελώς οι green νότες), πιο γλυκό και με περισσότερο βάθος από το αδερφάκι του (επίσης λογικό, εφόσον διαθέτει διπλή σειρά από νότες βάσης).

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Και αυτός μάλλον είναι ο λόγος που μου αρέσει πιο πολύ: διαθέτει πιο έντονη βάση σε σχέση με το Be Delicious, που του επιτρέπει να διατηρεί τον αρωματικό του χαρακτήρα για περισσότερη ώρα. Η βάση του ξεκινάει να χτίζεται με musk, το οποίο ακολουθείται από σανταλόξυλο και ξύλο teak, αλλά όχι μόνα τους. Στην καρδιά, υπάρχει μια θηριώδης νότα από βασιλική ορχιδέα (λέγεται και vanilla orchid επειδή η μυρωδιά της είναι πολύ έντονη και θυμίζει φρέσκια βανίλια), η οποία ποτίζει τα ξύλα και τους δίνει έναν έξτρα πουδρέ χαρακτήρα.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως, πριν από λίγα χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι συστηματικά, ως δημοσιογράφος, με τα μυστικά της αρωματοποιίας, δεν φανταζόμουν πως θα μου άρεσε τόσο ένα pop άρωμα -στα αρώματα της Donna Karan, είχα μείνει στο Black Cashmere, το οποίο θεωρώ διαχρονικά κορυφαίο. Όμως, όπως έγραψα και στην αρχή, όσο μεγαλώνω γίνομαι πιο συζητήσιμη…

Ένα βραδινό χτένισμα Mod’s Hair για σένα
Ακριβώς όπως πριν από 2-3 εβδομάδες, που είχα πάει για βαφή στο Mod’s Hair στην Αγίου Μελετίου. “Μόνο ρίζα θα κάνουμε;”, με ρωτάει η Μαρία, “Ε, τι άλλο;”, της απαντώ, και πιάσαμε την ψιλοκουβέντα… Και κουβέντα στην κουβέντα, ενώ πήγα για ένα απλό σουλούπωμα, με έπεισε να κάνω ombre…

Η Μαρία εν δράσει © beautyworkshop.gr

Η Μαρία εν δράσει © beautyworkshop.gr

“Μα, ombre στο μαύρο; Δεν γίνεται, Μαρία μου, κι εσύ κι εγώ θα ταλαιπωρηθούμε χωρίς λόγο, πώς θα ξεβάψει το μαύρο, τόσα χρόνια έχει ποτίσει, δεν νομίζω να ξανοίξει”, της έλεγα εγώ, όμως η ίδια ήταν ακλόνητη στη θέση της: “Αυτά άστα σε μένα”.

Χωρίς να το καλοκαταλάβω, είπα ναι. Για να καταλάβετε πόσο παράδοξο ήταν αυτό το ναι, σοκαρίστηκε ακόμα και η μαμά μου: δεν είμαι τύπος του κομμωτηρίου, πιάνομαι στους λουτήρες, το πιστολάκι μου δημιουργεί πονοκέφαλο, μετά από 40 ή 45 λεπτά (δηλαδή, περίπου όση ώρα διαρκεί η βαφή της ρίζας) θέλω να φύγω τρέχοντας. Για όλους αυτούς τους λόγους, και 2-3 ακόμα που δεν είναι της παρούσης, σπανιότατα πηγαίνω στο κομμωτήριο -βοηθάει και το γεγονός πως έχω ολόισια μαλλιά, οπότε δεν το πολυχρειάζομαι για να δείχνω χτενισμένη.

Οmbre στο μαύρο... Η Μαρία είπε πως, αν είχα λίγο περισσότερη υπομονή, θα έκανε θαύματα με το χρώμα. Πάντως, κι αυτό θαύμα μου φαίνεται! Για όσες έχουν απορία, το μαύρο είναι Koleston και το ξανοιγμένο μέρος έχει περαστεί με Illumina (και τα δύο της Wella)  © beautyworkshop.gr

Οmbre στο μαύρο… Η Μαρία είπε πως, αν είχα λίγο περισσότερη υπομονή, θα έκανε θαύματα με το χρώμα. Πάντως, κι αυτό θαύμα μου φαίνεται! Όσο για τις βαφές, το μαύρο είναι Koleston και το ξανοιγμένο μέρος έχει περαστεί με Illumina (και τα δύο της Wella) © beautyworkshop.gr

Παρά ταύτα, ενέδωσα στη σιγουριά της Μαρίας. “Θα κάνουμε κανονικά τη ρίζα με Koleston, θα κάνουμε ξάνοιγμα σε κάποια σημεία στα μήκη και μετά θα τα περάσουμε με Illumina της Wella”, μου είπε με απόλυτη πεποίθηση πως θα έχουμε 100% επιτυχία. “Ας είναι. Ευκαιρία να δοκιμάσω και την Illumina, που δεν μπόρεσα να τη δοκιμάσω στο λανσάρισμα, αφού δεν βγάζει μαύρο”, είπα στην Μαρία και βολεύτηκα καλύτερα στην καρέκλα μου.

Το Mod's Hair στην Αγίου Μελετίου © beautyworkshop.gr

Το Mod’s Hair στην Αγίου Μελετίου. Το κομμωτήριο, εκτός από πολύ όμορφο μέσα, έχει ένα ακόμα στοιχείο που το καθιστά ελκυστικό στα μάτια μου: είναι pet friendly. Με άλλα λόγια, αν έχετε σκυλάκι, δεν χρειάζεται να το αφήσετε στην είσοδο. © beautyworkshop.gr

Και, παρά τις επιφυλάξεις μου, οφείλω να πω πως, ναι, είχαμε επιτυχία! Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, αν και, αυτό που μου άρεσε ακόμα περισσότερο ήταν το εξαιρετικό “χέρι” της Μαρίας: εκτός από την άριστη τεχνική στη βαφή, η Μαρία είναι άσσος στο πιστολάκι, από τις σπάνιες φορές που έφυγα από το κομμωτήριο χωρίς πονοκέφαλο.

Ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα, ζήτησα από τη Βίκυ και ένα μικρό δωράκι: Μία από εσάς θα απολαύσει μια περιποίηση και ένα βραδινό χτένισμα στα Mod’s Hair της Αγίου Μελετίου!

Ο τρόπος που θα το κερδίσετε, πολύ απλός: αρκεί να μου στείλετε ένα e-mail (εδώ θα βρείτε τη φόρμα επικοινωνίας). Δεν χρειάζεται να στείλετε εξ αρχής τα πλήρη στοιχεία σας, μόνο μια ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα μπορέσω να σας στείλω μήνυμα, εφόσον κληρωθείτε.

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Απριλίου. Η νικήτρια θα ειδοποιηθεί με e-mail ενώ το όνομά της θα ανακοινωθεί την άλλη μέρα και στην facebook σελίδα του blog.

Από είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας. Η αστική κομψότητα είναι συνυφασμένη με την περιοχή, παρά την ταλαιπωρία της, τα τελευταία χρόνια © beautyworkshop.gr

Από είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Κεφαλληνίας. Η αστική κομψότητα είναι συνυφασμένη με την περιοχή, παρά την ταλαιπωρία της, τα τελευταία χρόνια © beautyworkshop.gr

Παρά την υποβάθμιση που υφίσταται στωϊκά τα τελευταία χρόνια, το κέντρο των Αθηνών παραμένει υπέροχο και επιμένει να θυμίζει σε όλους το ένδοξο παρελθόν του © beautyworkshop.gr

Παρά την υποβάθμιση που υφίσταται στωϊκά τα τελευταία χρόνια, το κέντρο των Αθηνών παραμένει υπέροχο και επιμένει να θυμίζει σε όλους το ένδοξο παρελθόν του © beautyworkshop.gr

Βγαίνοντας από το κομμωτήριο, στην απέναντι μεριά του δρόμου, υπάρχει ένα μικρό ανθοπωλείο. Περνώντας, απλώς δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ομορφιά αυτού του γαρύφαλλου © beautyworkshop.gr

Βγαίνοντας από το κομμωτήριο, στην απέναντι μεριά του δρόμου, υπάρχει ένα μικρό ανθοπωλείο. Περνώντας, απλώς δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ομορφιά αυτού του γαρύφαλλου © beautyworkshop.gr

Ο μόνος περιορισμός είναι πως η νικήτρια θα πρέπει να “εξαργυρώσει” το δώρο της (δηλαδή, να πάει στο Mod’s Hair για το χτένισμά της) το αργότερο ως και την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, το δώρο δεν θα ισχύει πια. Κατά συνέπεια, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε αν ζείτε σχετικά κοντά (Αθήνα, Πειραιά, προάστια), είτε αν πρόκειται να βρεθείτε στην Αθήνα αυτήν την χρονική περίοδο. Με την ευκαιρία, να διευκρινίσω πως το δώρο αυτό δεν ανταλλάσσεται με χρήματα και αφορά αποκλειστικά το κομμωτήριο Mod’s Hair στην Αγίου Μελετίου 72, στο κέντρο της Αθήνας.

Υ.Γ. Στο κλείσιμο της παρουσίασης του βιβλίου “Μαγειρικές Εντός”, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σταθερός υποστηρικτής του ΚΕΘΕΑ εδώ και χρόνια, τραγούδησε (και όλοι μαζί του), μερικά τραγούδια. Αυτό εδώ είναι το αγαπημένο του γιου μου, το οποίο το ζητάει ως εξής: “Μαμά, χιέγιω τα “κιέπις” στο γιουκιούμπ” -και εδώ θα βρείτε την ιταλική έκδοση, την οποία ζητάει επίσης, ως εξής: “Όχι τα ινικά μαμά, τα ινικά θέω!”.

Με την καλησπέρα μου,

Χαριτωμένη

Mod’s Hair, Αγίου Μελετίου 72, Αθήνα, τηλ: 210 86 16 283, 210 86 42 700

Advertisements

BW Topics

BW Archives

BW Calendar

April 2013
M T W T F S S
« Mar   May »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

BW on Skype: BeautyWorkshop.gr

All about BW

beautyworkshop.gr

beautyworkshop.gr

beautyworkshop.gr is a (very) personal blog on beauty –the beauty hidden in bottles and perfumes, but also the other side of it, the one you discover in a great song, a well-cooked meal, a book you don’t want to stop reading or a conversation with a person that loves his or her job.

View Full Profile →

The Idle Cooperative

Σκέψεις - Απόψεις - Εμπειρίες

The Fragrant Man

Fragrant Thoughts, Fragrant Journeys, Perfume Personalities, Interviews and Private Collections from Around the World

A Man's World

Man stuff and things you should know.

iphigeneia panetsou

A fine WordPress.com site

my gourmet nightmare

delectable recipes for sensitive foodies

Bold Athens

Explore your city

The Curly Sue

pop culture/nasty stuff

Mamatsita

Homemade recipes-Homemade Fun

Don't give a SHIRT

My style, my fashion, my passion

meanwhile

"Social misery has inspired the comfortably-off with the urge to take pictures, the gentlest of predations, in order to document a hidden reality, that is, a reality hidden from them. Gazing on other people's reality with curiosity, with detachment, with professionalism, the ubiquitous photographer operates as if that activity transcends class interests, as if its perspective is universal. In fact, photography first comes into its own as an extension of the eye of the middle-class flâneur, whose sensibility was so accurately charted by Baudelaire. The photographer is an armed version of the solitary walker reconnoitering, stalking, cruising the urban inferno, the voyeuristic stroller who discovers the city as a landscape of voluptuous extremes… The flâneur is not attracted to the city's official realities but to its dark seamy corners, the neglected populations—an unofficial reality behind the façade of bourgeois life that the photographer 'apprehends,' as a detective apprehends a criminal."

ΒΙΒΛΙΟΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία: Παλαιά (σπάνια, δυσεύρετα, εξαντλημένα, μεταχειρισμένα), και καινούργια. Διαθέτουμε σήμερα, τα βιβλία που θα ψάχνετε αύριο.

Ephemeron

Παρατηρώντας τη βιομηχανία του εφήμερου

η Μπουρού

Μπουρού η (Charonia Tritonis) μεγάλο κοχύλι που χρησιμοποιείται ως τηλεβόας.Λέγεται επίσης κόχυλας,κήρυκας,τσαμπούνα και κόργιαλος.

Αναγεννημένη

"Και το ξερό κεφάλι μου μυαλό ποτέ δε βάζει, όσο τα πόδια μου βαστούν, στο δρόμο θα με βγάζει"

Σχόλια για in my closet

life is beautiful…the only thing we need is to know the techniques!

Follow us or DIE!

Everything is DONE to satisfy YOU!

%d bloggers like this: