Μυρωδιά από παράδεισο

10/03/2014 by beautyworkshop.gr

Είναι πολύς καιρός που θέλω να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω, αλλά δεν έχω βρει την ευκαιρία. Σήμερα, λοιπόν, από το να ψάχνω πως θα το «κολλήσω» στη ροή του κειμένου, αποφάσισα να ξεκινήσω το ποστ με αυτό: κάποια στιγμή, μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων, βγαίνοντας από το σπίτι, βρήκα το παρακάτω…

© beautyworkshop.gr

Αυτό το «Χαμογέλα», το έχω συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό, που όταν αρχίσει να ξεθωριάζει, λέω να το περάσω ένα χεράκι μόνη μου. © beautyworkshop.gr

… ζωγραφισμένο με κόκκινη μπογιά ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπιτιού μου. Δεν έχω ιδέα ποιος το έγραψε, κι αν η επιλογή του σπιτιού μας (είναι ακριβώς μπροστά από την πόρτα!) ήταν στοχευμένη ή συγκυριακή, ωστόσο οφείλω να πω πως όποιος κι αν ήταν, τον ευχαριστώ πάρα πολύ: κάθε φορά που το βλέπω όταν βγαίνω από το σπίτι, ξαφνιάζομαι, σαν να το βλέπω για πρώτη φορά. Επίσης, χαμογελάω! Και, πιστέψτε με, ο καλύτερος τρόπος για να πάει καλά η μέρα, όποιο κι αν είναι το ημερήσιο πρόγραμμα του καθενός, είναι να το ξεκινάει με χαμόγελο.

© beautyworkshop.gr

Τις ίδιες μέρες, σουλατσάροντας στα στενά του Πειραιά με τον G., ανακαλύψαμε ένα ακόμα Χαμόγελο. Δηλαδή, εγώ ανακάλυψα, γιατί ο G., που κυκλοφορεί περισσότερο από μένα με τα πόδια, το είχε ήδη ξετρυπώσει. © beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Το Χαμόγελο βρίσκεται στο 137 της οδού Αλκιβιάδου, στο κέντρο του Πειραιά, ανάμεσα στην Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Σωτήρος. © beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Η διακόσμηση είναι χαρούμενη και λουλουδάτη, το κατάστημα σερβίρει όλων των ειδών τους καφέδες και τα ροφήματα, γλυκά και αλμυρά πιάτα, ενώ στον κατάλογο, με έκπληξη (ευχάριστη, εννοείται) διαπίστωσα πως τα αλμυρά -σάντουιτς, σαλάτες κ.λπ.- είναι θερμιδομετρημένα! © beautyworkshop.gr

Σαρακοστιανά…
Και αφού τελειώσαμε με την αισιόδοξη νότα της ημέρας, ας πάμε στην επικαιρότητα. Πριν από λίγες μέρες, η αγαπητή Ντόρα μου έστειλε μια ιδιαίτερη πρόσκληση: ο Μακεδονικός Χαλβάς, με την ευκαιρία των 90στών γενεθλίων του, έκανε πάρτυ στο κολωνακιώτικο Salon de Bricolage. Παρόλο που δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε βραδινές εκδηλώσεις, αυτή τη φορά έκανα μια εξαίρεση, λόγω της ιδιαιτερότητας της περίστασης -δεν συμβαίνει κάθε μέρα να κλείνει κανείς τα 90 του!

Η αλήθεια είναι πως πέρασα πολύ καλά, αν και στο τέλος το όλον μου βγήκε λίγο ξινό: από την έγνοια μου για το αν θα έβρισκα θέση για το αυτοκίνητο, είχα παρκάρει στην άλλη άκρη του Κολωνακίου, και φεύγοντας, περπατούσα περίπου 35 λεπτά με τακούνια, φορτωμένη και με το press kit που όλοι πήραμε φεύγοντας από την εκδήλωση, το οποίο ζύγιζε τουλάχιστον 7-8 κιλά!

Περιττό να πω πως σε όλο το δρόμο μέχρι το αυτοκίνητο, μουρμούριζα ακατάπαυστα! Τα πόδια μου είχαν πρηστεί (είχα πάει στο πάρτι και απευθείας από δουλειά, οπότε είχα μόλις συμπληρώσει 14 ώρες εκτός σπιτιού), και η σακούλα με το κουτί είχε αυτά τα πολύ άβολα πλαστικά χερούλια που μου είχαν κόψει τα χέρια. Στο σπίτι, όταν πλέον άνοιξα το κουτί, βρήκα ένα σωρό πράγματα που με αποζημίωσαν για την ταλαιπωρία: χαλβά σε διάφορες γεύσεις, 1 βάζο ταχίνι, 2 βάζα με spreads ταχινιού (το ένα σοκολάτα, το άλλο με πορτοκάλι, για το οποίο η Gourmelita, κατά κόσμον Μαριλίτα Χατζηβασιλείου έχει μια φανταστική συνταγή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ένα πολύ ενδιαφέρον ημερολόγιο και ένα βιβλίο με συνταγές του σεφ Νίκου Κατσάνου.

Όλα πάνω-κάτω αναμενόμενα… Όμως, υπήρχε και ένα προϊόν το οποίο δεν περίμενα να δω, και πολύ χάρηκα όταν το είδα: ένα μπουκάλι με παρθένο σησαμέλαιο, το οποίο τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της μαγειρικής μου δημιουργικότητας.

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να φτιάξω κάτι καινούργιο στην κουζίνα, κι ένα νέο υλικό -ή ένα υλικό που δεν χρησιμοποιεί κανείς συχνά- είναι πολλές φορές το κίνητρο που χρειάζεται για να πάρει μπρος. Φανταστείτε, τώρα, να έχετε 2 τέτοια υλικά: λίγες μέρες μετά το πάρτυ, κι ενώ κλωθωγυρίζω διάφορες συνταγές στο κεφάλι μου, οι γονείς μου, ερχόμενοι από την Επίδαυρο, έφεραν μια τσάντα με φανταστικά σανγκουίνια, αράντιστα και πεντανόστιμα, από τον κήπο ενός φίλου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η συνταγή εξερράγη στο κεφάλι μου! Την έφτιαξα επί τόπου και σας τη δίνω με πολύ χαρά.

Τα 4 υλικά της συνταγής. © beautyworkshop.gr

Τα 4 υλικά της συνταγής. © beautyworkshop.gr

Χαλβάς σανγκουίνι

4 (+2) Υλικά
1 μπουκάλι σησαμέλαιο Αφοί Χαΐτογλου (250 ml)
1 συσκευασία σιμιγδάλι χοντρό (500 γρ.)
2 ½ ποτήρια ζάχαρη καστανή (600-650 γρ.)
2 ποτήρια φρεσκοστημμένος χυμός σαγκουίνι + 2 ποτήρια νερό (1 λίτρο συνολικά)

1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, κοπανισμένο

Οδηγίες
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά βάζετε το νερό, με το χυμό σανγκουίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, αφήνετε το σιρόπι στη φωτιά για 5 λεπτά. Προαιρετικά, μπορείτε να κόψετε σε μορφή φλούδας 1 ή 2 κούπες από τα σανγκουίνια που στύψατε και να τις ρίξετε για να βράσουν μαζί με το σιρόπι (κάντε το μόνο αν είστε σίγουροι πως τα σανγκουίνια σας είναι αράντιστα).

2. Στο μεταξύ, βάζετε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το σησαμέλαιο. Όταν καλοζεσταθεί και πριν κάψει, ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε διαρκώς, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει χρυσό χρώμα.

Αριστερά: Ανακατεύετε το σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα (αν το μάτι της κουζίνας στο οποίο έχετε την κατσαρόλα είναι πολύ δυνατό, μπορείτε να χαμηλώσετε κάπως τη φωτιά (π.χ. αν έχει 6 θέσεις, επιλέγετε το 5). Δεξιά: Όταν ρίξετε το σιρόπι στο καυτό σιμγδάλι, το μείγμα θα πάρει είνα σούπερ κοκκινωπό χρώμα.  © beautyworkshop.gr

Αριστερά: Ανακατεύετε το σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα (αν το μάτι της κουζίνας στο οποίο έχετε την κατσαρόλα είναι πολύ δυνατό, μπορείτε να χαμηλώσετε κάπως τη φωτιά (π.χ. αν έχει 6 θέσεις, επιλέγετε το 5). Δεξιά: Όταν ρίξετε το σιρόπι στο καυτό σιμγδάλι, το μείγμα θα πάρει είνα σούπερ κοκκινωπό χρώμα. © beautyworkshop.gr

3. Όταν χρυσίσει το σιμιγδάλι, κλείνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι. Προσοχή: την ώρα που θα αρχίσετε να ρίχνετε το ένα υλικό μέσα στο άλλο, θα πιτσιλιστεί ο τόπος και η κατσαρόλα θα κοχλάζει σαν τρελή, όμως μην ανησυχήσετε (μόνο, καλού κακού, φροντίστε να τραβηχτείτε λίγο πίσω, για να μην καείτε).

Η φλούδα από το σανγκουίνι λειτουργεί ως βρώσιμο ντεκόρ: στο σερβίρισμα, κόβετε ένα μικρό κομματάκι από τη φλούδα για κάθε κομμάτι χαλβά. © beautyworkshop.gr

Η φλούδα από το σανγκουίνι λειτουργεί ως βρώσιμο ντεκόρ: στο σερβίρισμα, κόβετε ένα μικρό κομματάκι από τη φλούδα για κάθε κομμάτι χαλβά. © beautyworkshop.gr

4. Αφού ρίξετε όλο το σιρόπι και ανακατέψετε, μεταφέρετε άμεσα το χαλβά στο σκεύος του οποίου θέλετε να πάρει το σχήμα -εγώ το έβαλα σε μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα αστεριού, στην οποία συνήθως ψήνω πίτες ή κέικ, η μαμά μου χρησιμοποιεί μια φόρμα που ανοίγει (σαν τσέρκι), ενώ εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ατομικά σκεύη. Αφήνετε το χαλβά να κρυώσει εντελώς -τουλάχιστον για 1 με 1μιση ώρα- πριν ξεφορμάρετε.

Ευωδιές από την κουζίνα…
Φρεσκοστημμένο σανκγουίνι, να βράζει με μπαχαρικά και ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα το σησαμέλαιο ζεσταίνεται για να αναμειχθεί με το σιμιγδάλι… περιττό να πω αυτό που υποψιάζεστε ήδη: χάρις σε αυτή τη συνταγή, το σπίτι μοσχοβόλησε! Ειδικά τη στιγμή που το σιρόπι έπεσε μέσα στο καυτό σιμιγδάλι, η μυρωδιά ήταν απλώς θεϊκή.

Στο σημείο αυτό, έχει σημασία να ξεκαθαρίσουμε μια κομβική παρεξήγηση: ο τρόπος που μυρίζουν διάφορα τρόφιμα και η «φαγητίλα» δεν είναι 2 έννοιες εξ ορισμού συνώνυμες. Μιλώντας προσωπικά, κάποιες μυρωδιές φαγητού ή γλυκού μου χαρίζουν αυτομάτως ένα μακάριο χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να μου ανοίγει απαραιτήτως η όρεξη. Αντιστοίχως, τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί ο όρος «edible», δηλαδή φαγώσιμος, για διάφορες νότες στην υψηλή αρωματοποιία, όπως επίσης και για τον προσδιορισμό του τελικού προϊόντος: κάποιες φορές μπορεί να φοράτε ένα φαγώσιμο άρωμα -σύμφωνα με τους ειδήμονες, τουλάχιστον- ακόμα κι αν δεν το ξέρετε!

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Αυτή η ιδιαίτερη καραμελένια, με νότες εσπεριδοειδών μυρωδιά που πλημμύρισε το σπίτι όσο έφτιαχνα το χαλβά, μου θύμισε το αγαπημένο Vaniglia Mandarino του Dr. Vranjes, με το οποίο έσπευσα να αρωματίσω το χώρο, όταν η μυρωδιά του γλυκού άρχισε να φθίνει. Ο Dr. Paulo Vranjes, φαρμακοποιός, χημικός, κοσμετολόγος και ιδιοκτήτης της εταιρείας, φτιάχνει τα μαγικά του μείγματα σε έναν χώρο που έχει ονομάσει -καθόλου τυχαία- Antica Officina del Pharmacista. Το εργαστήρι βρίσκεται στην Φλωρεντία και συνδέει το πάθος του ταλαντούχου Ιταλού με την τεράστια παράδοση της πόλης στα αρώματα: η Αικατερίνη των Μεδίκων συνήθιζε να προμηθεύεται τα αρώματά της αποκλειστικά από μικρά εργαστήρια της Φλωρεντίας, ακόμα και όταν παντρεύτηκε το βασιλιά Ερρίκο ΙΙ της Γαλλίας. Συνήθιζε, μάλιστα, να κρατά ένα μικρό, αρωματισμένο ρόδι, γνωστό ως pomander, το οποίο στην πορεία μετατράπηκε σε μια κομψή σφαίρα, γεμισμένη με μπαχαρικά, αιθέρια έλαια και αρωματικά βότανα, προάγγελο των σύγχρονων αρωματικών χώρου.

Η εταιρεία έχει διάφορα πολύ εντυπωσιακά diffusers, όπως το ποτήρι bulle της φωτογραφίας... © beautyworkshop.gr

Η εταιρεία έχει διάφορα πολύ εντυπωσιακά diffusers, όπως το ποτήρι bulle της φωτογραφίας… © beautyworkshop.gr

...αυτή η κομψή πορσελάνινη λάμπα... © beautyworkshop.gr

…αυτή η κομψή πορσελάνινη λάμπα… © beautyworkshop.gr

... ή η εντυπωσιακή κανάτα, που παραπέμπει σε κανάτα κρασιού. © beautyworkshop.gr

… ή η εντυπωσιακή κανάτα, που παραπέμπει σε κανάτα κρασιού. © beautyworkshop.gr

Εμπνευόμενος από αυτήν την παράδοση, ο Dr. Vranjes φτιάχνει αρώματα χώρου (κυρίως), τα οποία δεν είναι αναμενόμενα, αλλά είναι σίγουρα μοναδικά: αρκεί να πούμε πως το μεγαλύτερο best seller της μάρκας είναι το Rosso Nobile, ένα μείγμα που παραπέμπει στην ευωδιά ενός καλού, κόκκινου κρασιού παλαίωσης.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να πάρετε… μυρωδιά της φιλοσοφίας της μάρκας, αν και θα πρέπει να σας πω πως η ζωντανή οσφρητική εμπειρία είναι υπεράνω περιγραφής.

Ένα κερί Neom για σένα!
Ως πρόσφατα, τα ιδιαίτερα προϊόντα του Dr. Vranjes δεν έρχονταν στην Ελλάδα. Ευτυχώς, η Elli του Heaven On Earth φρόντισε να διορθώσει αυτό το κενό, και τα προϊόντα του brand είναι πλέον διαθέσιμα στο γνωστό κατάστημα της Κηφισιάς. Την τελευταία φορά που είχα πάει στο Heaven On Earth για να δω την Elli και την Ανθία, οι ευωδιές του Dr. Vranjes δεν ήταν το μόνο νέο που είχαν να μοιραστούν τα κορίτσια μαζί μου: στο κατάστημα υπήρχε η πλήρης γκάμα των πολυτελών οργανικών προϊόντων Neom.

© beautyworkshop.gr

Η γκάμα των προϊόντων Neom είναι εντυπωσιακή, από έλαια σώματος ως κεριά και από scrubs ως κρέμες χεριών. © beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Η βρετανική εταιρεία είναι νέα στο χώρο, αλλά η δυναμική της είναι εντυπωσιακή: μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, έχει καταφέρει να εξάγεται σε αρκετές χώρες, και έχει αποκτήσει στρατό από διάσημες φανς. Δοκίμασα το body scrub Lavender, Jasmine & Brazilian Rosewood και το body oil English Lavender, Sweet Basil & Jasmine… Δεν έχω λόγια. Η δε διάρκεια του body oil είναι αντίστοιχη αρώματος (για να μην πω καλύτερη).

Όλα τα προϊόντα έχουν εκπληκτικές συσκευασίες, όμως των κεριών ξεχωρίζουν: κάθε μια, έχει και ένα διαφορετικό μότο στο εσωτερικό της. © beautyworkshop.gr

Όλα τα προϊόντα έχουν εκπληκτικές συσκευασίες, όμως των κεριών ξεχωρίζουν: κάθε μια, έχει και ένα διαφορετικό μότο στο εσωτερικό της. © beautyworkshop.gr

Φωτογράφισα μόνο 2, τις υπόλοιπες μπορείτε να τις ανακαλύψετε στο κατάστημα. © beautyworkshop.gr

Φωτογράφισα μόνο 2, τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο κατάστημα. © beautyworkshop.gr

Μάλιστα, μια από εσάς θα το διαπιστώσει και μόνη της: Το αποψινό δώρο του blog είναι ένα travel candle από τη σειρά English Lavender, Sweet Basil & Jasmine, το οποίο, όταν ξεκινήσει να καίγεται και υγροποιηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως body oil (το ίδιο μπορεί να γίνει με όλα τα κεριά της μάρκας, ενώ είναι πιο εύκολο να γίνει με τα μεγαλύτερα κεριά, τα οποία διαθέτουν 3 φυτίλια).

© beautyworkshop.gr

© beautyworkshop.gr

Θυμίζω τις διαδικασίες: ένα μήνυμα εδώ ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14 Μαρτίου στο οποίο θα μου γράφετε σε ποια χώρα και πόλη έχει το εργαστήρι του ο Dr. Vranjes. Να θυμίσω μόνο πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι followers* του blog -αν δεν είστε, μπορείτε να γίνετε δίνοντας το e-mail σας στο μαύρο κουτάκι που βλέπετε κάτω δεξιά στην οθόνη (και μετά, όταν το σύστημα σας στείλει το πρώτο ενημερωτικό e-mail, μην ξεχάσετε να κάνετε αποδοχή, αλλιώς η εγγραφή σας δεν θα ισχύει). Όπως πάντα, θα περιμένω e-mail αποδοχής του δώρου από τον νικητή ή την νικήτρια ως τα μεσάνυχτα της επόμενης μέρας και σε περίπτωση που δεν έχω εμπρόθεσμη απάντηση, θα ξαναγίνει κλήρωση.

Με αυτές τις 2 φωτογραφίες, μου συνέβει ό,τι και με το Χαμογέλα της αρχής: τις έχω τραβήξει από τα Χριστούγεννα στο Σύνταγμα, και δεν είχα βρει μια καλή αφορμή για αν τις αναρτήσω. Η φόρμα σιλικόνης αστέρι που χρησιμοποίησα για το χαλβά ήταν μια χαρά αφορμή... © beautyworkshop.gr

Με αυτές τις 2 φωτογραφίες, μου συνέβει ό,τι και με το Χαμογέλα της αρχής: τις έχω τραβήξει από τα Χριστούγεννα στο Σύνταγμα, και δεν είχα βρει μια καλή αφορμή για να τις αναρτήσω. Η φόρμα σιλικόνης αστέρι που χρησιμοποίησα για το χαλβά ήταν μια χαρά αφορμή… © beautyworkshop.gr

...όσο για το καράβι, τελικά ταιριάζει από σπόντα με το τραγούδι στο τέλος. © beautyworkshop.gr

…όσο για το καράβι, τελικά ταιριάζει από σπόντα με το τραγούδι στο τέλος. © beautyworkshop.gr

*προς αποφυγή παρεξηγήσεων: follower του blog σημαίνει πως δίνετε τη διεύθυνση του e-mail σας (μόνον αυτή, χωρίς άλλα προσωπικά στοιχεία), και λαμβάνετε ένα ενημερωτικό e-mail κάθε φορά που ανεβαίνει νέο ποστ στο blog. Περισσότερα στοιχεία (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ), ζητώ ΜΟΝΟ από όσους κληρώνονται για να κερδίσουν κάποιο από τα δώρα, για προφανείς λόγους. Τέλος, τα στοιχεία αυτά (η λίστα των e-mails και τα πιο προσωπικά στοιχεία των νικητών), παραμένουν αυστηρά στο αρχείο του blog, στο οποίο έχω πρόσβαση μόνο εγώ και δεν παραχωρούνται σε τρίτους για κανένα λόγο.

Υ.Γ. Διάλεξα αυτό το τραγούδι λόγω καραβιού, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: οι περισσότεροι, κι εγώ μαζί τους στην αρχή, το συμπεριλαμβάνουν στα τραγούδια του Νίκου Καββαδία, όμως δεν είναι. Τόσο οι στίχοι όσο και η μουσική είναι του Αλέξανδρου Δήμα, οπότε σκέφτηκα πως είναι μια καλή αφορμή για να αποκαταστήσω μια αδικία… Ναι, το ομολογώ, νιώθω λίγο σαν τον Chuck Norris μερικές φορές, έτοιμη να διορθώσω τα κακώς κείμενα του κόσμου όλου. Μάλλον είναι επειδή σαν σήμερα ο Τσακ γίνεται 74 ετών (γεννήθηκε 10 Μαρτίου 1940). Με την ευκαιρία, μπορείτε να διαβάσετε (και να δείτε) γιατί ο Chuck είναι μακράν ο καλύτερος ήρωας ταινιών δράσης όλων των εποχών, στο σούπερ άρθρο της Huffungton Post, όπως δημοσιεύθηκε με αφορμή τα περσινά του γενέθλια.

Καλή μας εβδομάδα!

Χαριτωμένη

Heaven On Earth: Λεβίδου 16, Κηφισιά, 210 8081 151

Advertisements

BW Topics

BW Archives

BW Calendar

March 2014
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

BW on Skype: BeautyWorkshop.gr

All about BW

beautyworkshop.gr

beautyworkshop.gr

beautyworkshop.gr is a (very) personal blog on beauty –the beauty hidden in bottles and perfumes, but also the other side of it, the one you discover in a great song, a well-cooked meal, a book you don’t want to stop reading or a conversation with a person that loves his or her job.

View Full Profile →

The Idle Cooperative

Σκέψεις - Απόψεις - Εμπειρίες

The Fragrant Man

Fragrant Thoughts, Fragrant Journeys, Perfume Personalities, Interviews and Private Collections from Around the World

A Man's World

Man stuff and things you should know.

iphigeneia panetsou

A fine WordPress.com site

my gourmet nightmare

delectable recipes for sensitive foodies

Bold Athens

Explore your city

The Curly Sue

pop culture/nasty stuff

Mamatsita

Homemade recipes-Homemade Fun

Don't give a SHIRT

My style, my fashion, my passion

meanwhile

"Social misery has inspired the comfortably-off with the urge to take pictures, the gentlest of predations, in order to document a hidden reality, that is, a reality hidden from them. Gazing on other people's reality with curiosity, with detachment, with professionalism, the ubiquitous photographer operates as if that activity transcends class interests, as if its perspective is universal. In fact, photography first comes into its own as an extension of the eye of the middle-class flâneur, whose sensibility was so accurately charted by Baudelaire. The photographer is an armed version of the solitary walker reconnoitering, stalking, cruising the urban inferno, the voyeuristic stroller who discovers the city as a landscape of voluptuous extremes… The flâneur is not attracted to the city's official realities but to its dark seamy corners, the neglected populations—an unofficial reality behind the façade of bourgeois life that the photographer 'apprehends,' as a detective apprehends a criminal."

ΒΙΒΛΙΟΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία: Παλαιά (σπάνια, δυσεύρετα, εξαντλημένα, μεταχειρισμένα), και καινούργια. Διαθέτουμε σήμερα, τα βιβλία που θα ψάχνετε αύριο.

Ephemeron

Παρατηρώντας τη βιομηχανία του εφήμερου

η Μπουρού

Μπουρού η (Charonia Tritonis) μεγάλο κοχύλι που χρησιμοποιείται ως τηλεβόας.Λέγεται επίσης κόχυλας,κήρυκας,τσαμπούνα και κόργιαλος.

Αναγεννημένη

"Και το ξερό κεφάλι μου μυαλό ποτέ δε βάζει, όσο τα πόδια μου βαστούν, στο δρόμο θα με βγάζει"

Σχόλια για in my closet

life is beautiful…the only thing we need is to know the techniques!

Follow us or DIE!

Everything is DONE to satisfy YOU!

%d bloggers like this: